Het paard is niet een therapeut of coach. Paarden leven in een kudde en dus in groepsverband, net als mensen. Een paard is een prooidier en dus een vluchtdier. De kudde is voor een paard van levensbelang. Wanneer wij als mensen bij een paard gaan staan, vormen wij een onderdeel van de kudde. Het paard zoekt instinctief naar zijn plek in deze kudde. Het paard geeft ons direct non-verbaal feedback en laat ons zien wie we eigenlijk zijn. Omdat een paard een prooidier is, is het voor hem van levensbelang om samen te werken met de andere dieren in de kudde. Paarden voelen haarfijn aan wanneer een paard in de kudde niet in balans is. In het belang van de kudde, om te overleven, wordt dit paard erop gewezen mbv lichaamstaal/communicatie. Deze kwaliteit of energie, hoe je het ook wilt noemen, wordt ingezet bij paardencoaching. Een paard is open, eerlijk en leeft in het hier en nu!

Voor het beleven van een coaching met paard of pony, hoef je geen ervaring te hebben met paarden en zelfs wanneer je een paard een beetje spannend vindt kan het je echt een heel fijn en voldaan gevoel geven om met zo’n mooi en edel dier te werken. Kinderen maar ook volwassenen voelen zich vrijer om hun emoties te uiten en om zichzelf te zijn in de nabijheid van een paard. Je zult zien dat het paard je mooie inzichten kan geven. Kortom kom het een keer ervaren!

Motiverende Gespreksvoering

Tijdens de coaching pas ik Motiverende Gespreksvoering toe. Wat is dat? MGV is, een op samenwerking gerichte gespreksstijl, die iemands motivatie en bereidheid tot veranderen ontlokt en versterkt. Hierbij staat het welzijn en de autonomie van de coachee voorop! Als coach help ik jou of je kind te vinden wat je wilt, waar je naartoe wilt en hoe je dat zelf kan en wil bereiken, binnen je eigen mogelijkheden! De focus van een coaching is gericht op de toekomst. Het paard of de pony zet ik hierbij in als hulpmiddel. Zo wordt de coaching extra versterkt!

Waarmee kan een paardencoach jou helpen

Beter leren om te gaan met de kinderen en de mensen om je heen.

Begeleiding bij een Burn-Out of verschijnselen van een Burn-Out.

Meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en beter voor jezelf leren opkomen.                 

Op een juiste manier contact leren te maken met anderen.

Je emoties beter te laten zien of onder controle te krijgen(bv boosheid of angst). Emoties beter een betekenis kunnen geven.

Je leren om te gaan met faalangst.                                                                                                 

Beter te leren samenwerken.

De relatie tussen ouder en kind te verbeteren.

Je sociaal(emotioneel) vaardiger maken (bv voor hoogbegaafde kinderen).

Helpen bij het verwerken van een scheiding of rouwproces.