De paardencoaching vindt plaats vanaf de grond. Er wordt niet op het paard of pony gereden. De veiligheid staat voorop, van mij, de coachee maar ook van het paard of pony.
De coachee staat altijd in het middelpunt en niet het paard of de pony. Het paard of de pony wordt ingezet als hulpmiddel.

Hoe is een paardencoachsessie opgebouwd?
De aanmelding en het stellen van de hulpvraag kan telefonisch of via de mail. Dit is kostenloos en geheel vrijblijvend. Besluit u na dit gesprek om verder te gaan met de coaching, volgt er een kennismakingsgesprek op mijn coachlocatie, waarbij je ook kennis maakt met de paarden.

Bij wederzijds vertrouwen gaan we samen bekijken wat het beste bij jou of je kind past.
Hoe lang het coachtraject gaat duren hangt met name af van de hulpvraag. Het uitgangspunt hierbij is: zo kort mogelijk maar zo lang als wenselijk is. De praktijk laat zien dat er over het algemeen, minimaal twee tot drie sessies nodig zijn om resultaat te behalen.

Een coachsessie duurt een uur maar indien nodig kan deze ook uitlopen in tijd, dit gaat altijd in overleg. Met kinderen werk ik atijd met spellen/materialen die we zichtbaar maken in de bak, met de pony of het paard. Een spel waar ik graag mee werk is oa: “Schatgravers”. Ik ben licentietrainer van “Schateiland Expeditie”. Een onderdeel en prachtige aanvulling van het spel “Schatgravers”. Meer lezen  over “Schatgravers” en “Schateiland Expeditie”: klik op het logo rechtsonder.

Na de sessie wordt in overleg, de keuze gemaakt of er een vervolgafspraak nodig is.

Visie:

Ieder kind of volwassene bezit kwaliteiten en talenten om vol zelfvertrouwen en energie in het leven te staan. Je wilt juist meer halen uit wie jij al bent en nog meer leren om jezelf verder te ontwikkelen.

“Wat is je wens en waar wil je naartoe?!” 

Doel:

Het doel van paardencoaching is het werken aan jezelf, binnen een veilige en rustige omgeving, in samenwerking met het paard of de pony. Samen gaan we oplossingsgericht werken. Je wordt gestimuleerd om zelf, met behulp van mij, na te denken en te werken aan  een oplossing vanuit de hulpvraag die aan mij is gesteld. Het paard wordt ingezet als (hulp)middel en niet als doel.

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!”