De paardencoaching vindt plaats vanaf de grond. Er wordt niet op het paard of pony gereden. De veiligheid staat voorop, van mij, de coachee maar ook van het paard of pony.
De coachee staat altijd in het middelpunt en niet het paard of de pony. Het paard of de pony wordt ingezet als hulpmiddel. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Zelfs als je paarden spannend vindt zul je ervaren dat het een heel fijn en ontspannen gevoel geeft om bij het paard aanwezig te zijn!

Hoe is een paardencoachsessie opgebouwd?
De aanmelding en het stellen van de hulpvraag kan telefonisch, via Whatsapp of mail . Daarna volgt er een korte, gratis sessie op mijn coach locatie, waar je kennis maakt met de paarden en ervaar je hoe het voelt om bij een paard in de buurt te zijn.

Bij wederzijds vertrouwen gaan we samen de vervolgstappen bespreken en kijken of ik de hulp kan bieden die jij nodig hebt voor jezelf of voor je kind.
Hoe lang het coachtraject gaat duren hangt met name af van de hulpvraag. Het uitgangspunt hierbij is: zo kort mogelijk maar zo lang als wenselijk is. De praktijk laat zien dat er over het algemeen, minimaal drie tot vier sessies nodig zijn om resultaat te behalen.

Een coachsessie duurt 1 tot 1,5 uur.

Met kinderen werk ik altijd met spellen/materialen die we zichtbaar maken in de bak, met de pony of het paard. Een spel waar ik graag mee werk is o.a.: “Schatgravers”. Ik ben licentietrainer van “Schateiland Expeditie”. Een onderdeel en prachtige aanvulling van het spel “Schatgravers”. Meer lezen  over “Schatgravers” en “Schateiland Expeditie”: klik op het logo rechtsonder.

Visie:

Ieder kind of volwassene bezit kwaliteiten en talenten om vol zelfvertrouwen en energie in het leven te staan. Je wilt juist meer halen uit wie jij al bent en nog meer leren om jezelf verder te ontwikkelen.

“Wat is je wens en waar wil je naartoe?!” 

Doel:

Het doel van paardencoaching is het werken aan jezelf, binnen een veilige en rustige omgeving, in samenwerking met het paard of de pony. Samen gaan we oplossingsgericht werken. Je wordt gestimuleerd om zelf, met behulp van mij, na te denken en te werken aan  een oplossing vanuit de hulpvraag die aan mij is gesteld. Het paard wordt ingezet als (hulp)middel en niet als doel.

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!”