De paardencoaching vindt plaats vanaf de grond. Er wordt niet op het paard of pony gereden. De veiligheid staat voorop, van mij, de coachee maar ook van het paard of pony.
De coachee staat altijd in het middelpunt en niet het paard of de pony. Je werkt samen met het paard of de pony en wordt daarbij geholpen door mij.

Hoe is een paardencoachsessie opgebouwd?
De aanmelding en het stellen van de hulpvraag vindt plaats per telefoon. Na dit gesprek stuur ik u een intake formulier toe via de mail. Wilt u mij liever niet via de telefoon spreken maar ergens op locatie, vraag mij dan naar de mogelijkheden.

Bij wederzijds vertrouwen gaan we samen verder het coachtraject in.
Hoe lang het coachtraject gaat duren hangt met name af van de hulpvraag. Het uitgangspunt hierbij is: zo kort mogelijk maar zo lang als nodig is. De praktijk laat zien dat er over het algemeen, minimaal twee sessies nodig zijn om resultaten te behalen.

Een coachsessie duurt ruim een uur tot anderhalf uur. Met kinderen werk ik veel in combinatie met spellen/materialen die we zichtbaar maken in de bak met de pony of het paard. Een spel waar ik graag mee werk is oa: “Schatgravers”. Ik ben licentietrainer van “Schateiland Expeditie”. Een onderdeel en prachtige aanvulling van het spel “Schatgravers”. Meer lezen  over “Schatgravers” en “Schateiland Expeditie”: klik op het logo rechtsonder.

Na de sessie wordt in overleg, de keuze gemaakt of er een vervolgafspraak nodig is. De sessies vinden plaats op de woensdag- donderdag- en vrijdag tussen 10.00-12.30 of 13.00-16.30 uur (buiten deze uren in overleg).

Visie:

Ieder kind of volwassene bezit kwaliteiten en talenten om vol zelfvertrouwen en energie in het leven te staan. Je wilt juist meer halen uit wie jij al bent en nog meer leren om jezelf verder te ontwikkelen.

“Wat is je wens en waar wil je naartoe?!” 

Doel:

Het doel van paardencoaching is het werken aan jezelf, binnen een veilige en rustige omgeving, in samenwerking met het paard of de pony. Samen gaan we oplossingsgericht werken. Je wordt gestimuleerd om zelf, met behulp van mij, na te denken en te werken aan  een oplossing vanuit de hulpvraag die aan mij is gesteld. Het paard wordt ingezet als (hulp)middel en niet als doel.

“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!”